CRONICA GAVÀ SAPIENS ROCK

lLa nit tenia un agradable clima mediterrani a vespres de començar l'equinocci de primavera. Així doncs, tot estava llest en el Centre Municipal de Cultura American Lake per donar començament a un dels esdeveniments innovadors en el centre d'activitats de Gavà (al menys que un servidor recordi).
Les "xupes" de cuir i les llargues cabelleres donaven pas a tot un espectacle de so digne de recordar. Obrint la nit van començar Relics a fer tremolar l'escenari. Heavy metal en català. “Reefs” canyers, amb melodies de molt bon gust, Relics van deixar clar que el nivell en la final del concurs era molt alt, i que el jurat ho anava a tenir difícil.
Van seguir Homo no sapiens, des d'Alacant, aquest grup de rock urbà, tirant a punk en ocasions, va desplegar una energia terrible, al baixista li faltava escenari on moure's i, a més de tocar bé, damunt de l'escenari s'ho van passar en gran. I està clar que aquesta energia es va contagiar en el públic que va esclatar en un “pogo” immediat a les tres primeres notes.

Star Velvet Revolution va posar la nota rockera més clàssica. Un grup amb una tècnica increïble i unes melodies molt enganxoses. així doncs, van demostrar que amb un baix, una guitarra i una bateria es poden fer cançons d'alta qualitat capaces de fer saltar al públic present.
Everfrost van sorprendre amb una posada en escena bastant peculiar, traient a l'escenari un víking que anava empunyant la seva destral de guerra a ritme de power metal. Un concert impactant on els seguidors ho van passar en gran a un ritme eixordidor.
Arborea van tancar el concurs amb un autèntic conciertàs, afegint la gràcia natural del cantant que va repartir regals entre el públic. Cançons on es barrejaven diferents estils i d'una qualitat extraordinàries, *Arborea va demostrar que és un grup que en directe “se surten”.

I mentre el jurat deliberava al guanyador que es duria el premi de 300€, va arrencar l'huracà, van sortir Angelus Apartida a l'escenari i l'American Lake es va esfondrar. Al primer so de guitarra, el públic ja caminava boig onejant les grenyes. I no era per menys, doncs quin concertàs van fer aquests nois. Presentant el seu disc “Evil Unleased”; els temes Versus the World, Unknown Human Beings, entre molts altres van completar l'hora i mitja de concert sense parar que ens van oferir aquests grans músics i persones. A més es van portar molt bé i ens van ensenyar que per a això de la música, la il·lusió és el que conta, que dóna igual el que facis mentre ho facis de cor. En fi, Angelus Apatrida, un 10.
Tot això mentre l'associació GAMA, decidida a estar en tot el que es pugui, va muntar una barra de bar, un servei d'entrepans i una paradeta de merchandising, on el públic assistent va poder refrescar-se la gola a un preu assequible, menjar un entrepà a un preu raonable i comprar les maquetes dels grups finalistes i dels grups de l'associació. Cal comentar que amb cada consumició s'adquiria un vot en el qual, el públic podia votar al grup que més li havia agradat perquè aquest, si no era guanyador del premi del jurat, es duria el segon premi de 150€ que es concedia al que més vots del públic rebia.
Així doncs, finalitzada la inoblidable actuació d'Angelus Apartida, es va fer lliuramentdels premis, entre els nervis dels concursants i del públic allí present. El segon premi, el grup més votat pel públic va ser Relics; i el primer premi va ser per a Homo no Sapiens. Encara que s'ha de dir que el premi va ser per a totes les bandes que van participar, doncs ens van delectar cadascuna amb un espectacle millor a l'anterior.
Finalment, GAMA vol agrair a totes les bandes que han fet possible aquest esdeveniment, a les finalistes per venir i a les més de 65 bandes que ens han lliurat la seva maqueta, sense elles no podríem haver realitzat això. També volem agrair a Gerard per estar allí al peu del canó de primera fins a última hora, als tècnics de so i de llums que es van pegar un fart de currar i que sense ells això seria molt més difícil; i finalment, a tots aquells que vam estar currant i que vam fer possible que tal esdeveniment es realitzés de forma ordenada.
Esperem que l'any que ve ens tornem a veure i ho gaudim igual o fins i tot, a poder ser, millor.
Moltes gràcies de part de GAMMA per fer que es mantingui viva la flama de l'esperança.
Ens veiem en un altra edició.

Daniel Bonete
GAMA

Extraído de www.elportaldegava.cat

 

Gavà Sapiens Rock Mar 2007  
Viña Rock May 2006  
Pasión por el Ruido Dic 2005  
Nave 8 Oct 2005  
Lennon Music Sep 2005  
La Compe Jul 2005  
Dipurock Abr 2005  
HNS
iniciobiografiafotosconciertosnoticiasletrasdescargascontactoprensarojolinkstiendaforoagradecimientosvisitasmyspace
ENTREVISTAS
CRITICAS
CRONICAS
OTROS
fondo